Nyelvvizsga

Mottónk: “Azt szeretnénk megtudni, hogy a vizsgázó
mit tud, és nem azt, hogy mit nem tud.”

bmenyelvvizsgalogoIskolánk 2002. óta bejelentett BME nyelvvizsgahely. A BME nyelvvizsga államilag elismert, egynyelvű és kétnyelvű, általános nyelvvizsga, amelyet iskolánkban angol és német nyelvből tehet le.

2017. júniusi BME nyelvvizsga jelentkezési időszaka: Lejárt.

FONTOS! 2016. novemberétől megújul a BME Vizsgarendszer. Jelentkezés előtt tájékozódjon a változásokról a BME honlapján!

Milyen is egy BME nyelvvizsga?

A vizsgákon az életből vett nyelvi szituációkban mérjük a nyelvtudásodat, érdekes szövegeken keresztül változatos, de állandó feladattípusokkal. A feladatok megoldásához szótárt használhatsz, az értékelés pedig megbízható és kiszámítható.

ONLINE JELENTKEZÉS - Lejárt.

FONTOS! A vizsgadíj és a szervezési díj befizetése nélkül nem tud jelentkezni!

Online jelentkezés a Penta Unióhoz (Pécs) – lejárt.
Legközelebb augusztusi vizsgaidőszak, jelentkezés: 2017. 07. 17 – 08. 06.

A vizsgadíj és szervezési díj befizetésének adatait is kérni fogja a rendszer a vizsgajelentkezés véglegesítéséhez, ezért a regisztrációt megelőzően kérjük, utalja el az összeget. 

Banki átutalás:
Kedvezményezett: Penta Unió Zrt.
számlaszám: 10918001-00000002-45770078,
Közlemény rovat: a Vizsgázó neve

Csekkes fizetés:
Amennyiben nem tudja megoldani az online jelentkezést, ügyfélfogadási időben a Nyelviskola titkárságán tud jelentkezni személyesen, vagy a csekket igényelheti e-mailben, a pontos adatok – nyelv, szint, vizsgatípus és fajta, vizsgázó neve és címe – megadásával. Ez esetben néhány napon belül postára adjuk a csekket.

Letölthető dokumentumok:

 

Régi és jogos igény, hogy a különböző országokban szerzett nyelvvizsgák összemérhetőek, illetve a Magyarországon szerzett államilag elismert nyelvvizsgák az országhatáron túl is értelmezhetőek legyenek. Ennek érdekében, a jelenleg három szintet mérő nyelvvizsga bizonyítványában az is szerepelni fog, hogy ez milyen szintnek felel meg a KER rendszerében:

  • alapfok: B1 (küszöbszint)
  • középfok: B2 (középszint)
  • felsőfok: C1 (haladószint)

Milyen nyelvvizsgákat tehetsz?

A pécsi BME Vizsgahelyen, az Unió Nyelviskolában általános nyelvvizsgát angol és német nyelvből tehetsz alap-, közép- és felsőfokon.

Mindhárom szinten lehet szóbeli, írásbeli valamint komplex (szóbeli és írásbeli) típusú vizsgára jelentkezni. Ha komplex vizsgára jelentkezel, de csak az egyik részvizsgád sikerül, a sikeres részvizsgáról megkapod a bizonyítványt, így egy következő alkalommal már csak a korábban sikertelen részvizsgát kell megismételni.

Hogyan ismerheted meg a nyelvvizsgát?

Vizsgázóink felkészülését különböző kiadványokkal igyekszünk segíteni. A nyelvvizsgahelyen minden nyelvhez minden szinten rendelhetők és vásárolhatók mintafeladatsorok, amelyek a szóbeli vizsgán előforduló témakörök felsorolását, illetve egy teljes szóbeli és írásbeli vizsga anyagát tartalmazzák, az utóbbit a megoldó kulccsal együtt.