A BME Nyelvvizsgaközpont

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nyelvi Intézete által kifejlesztett BME általános kétnyelvű vizsgarendszere 2000. nyara óta, műszaki kommunikációs vizsgarendszere 2002. nyara, gazdasági vizsgarendszere pedig 2004. nyara óta akkreditált.

Az akkreditálás óta eltelt évek folyamán az érdeklődés és ezzel együtt a vizsgázói létszám folyamatosan nőtt, mára a budapesti Nyelvvizsgaközpont mellett az országban számos vizsgahelyen lehet BME nyelvvizsgát tenni, többek között a pécsi és kaposvári Unió Nyelviskola is bejelentett vizsgahely.

A BME nyelvvizsgát sikeresen teljesítők a felvételitől a diplomán át az álláskeresésig mindenütt érvényes, államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt kapnak.

A BME nyelvvizsgák az életből vett nyelvi szituációkban mérik a nyelvtudást, érdekes szövegeken keresztül változatos, de állandó feladattípusokkal. Az írásbeli feladatok megoldásához (kivéve a tesztet) szótár használható, az értékelés pedig megbízható és kiszámítható. Mottójuk: “Azt szeretnénk tudni, hogy a vizsgázó mit tud, és nem azt, hogy mit nem tud.”
A nyelvvizsga öt készséget mér (beszéd, hallás utáni értés, olvasott szöveg értése, írás és közvetítés). Az írásbeli feladatok megoldásához szótár használható. Mivel a feladattípusok állandóak, a Vizsgaközpont kiadványai és az Unió Nyelviskola célirányos felkészítő nyelvtanfolyamai hasznosak és hatékonyak a vizsgára való felkészülés során.

A BME általános, egy- és kétnyelvű vizsgarendszerben alapfokú B1, középfokú B2 és felsőfokú C1 vizsgákat lehet tenni angol, francia, holland, német, olasz, orosz és spanyol nyelvekből.

Mindhárom szinten lehet szóbeli, írásbeli valamint komplex (szóbeli és írásbeli) típusú vizsgára jelentkezni, tehát a részvizsgák külön is letehetők és bármikor ismételhetők. Ha a vizsgázó komplex típusú vizsgára jelentkezik, de csak az egyik részvizsgája (szóbeli vagy írásbeli) sikerül, a sikeres részvizsgáról megkapja a bizonyítványt, így egy következő alkalommal már csak a korábban sikertelen részvizsgát kell megismételni. A külön megszerzett szóbeli és írásbeli típusú bizonyítvány együtt komplexnek számít, függetlenül a megszerzésük között eltelt időtől.

BME Nyelvvizsgára való jelentkezéshez a “Nyelvvizsgák” fül alatt, vagy a Nyelvvizsga hivatalos honlapján található letölthető jelentkezési lap, illetve az aktuális nyelvvizsgával kapcsolatos legfontosabb információk is ott olvashatóak.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.